یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404
ایده خبر » اقتصادی » ضرورت برگزاری جشنواره «حشو» خوزستان| طعم اصالت در مسیر گردشگری جنوب

ضرورت برگزاری جشنواره «حشو» خوزستان| طعم اصالت در مسیر گردشگری جنوب

کد خبر: 20653

اهواز- برگزاری جشنواره «حشو» خوزستان سبب تقویت گردشگری خوراک و همچنین بهبود اقتصاد کسب و کارهای مرتبط با صنعت غذایی می‌شود.

محمود نواصر؛ بازار: در شرایطی که گردشگری خوراک به ‌عنوان یکی از شاخه‌های جذاب و رو به ‌رشد گردشگری در جهان شناخته می‌شود، خوزستان با داشتن تنوع غذایی خاص و طعم‌هایی منحصر به ‌فرد، هنوز از ظرفیت‌های خود در این حوزه بهره‌برداری نکرده است.

یکی از این ظرفیت‌ها، غذای سنتی و اصیل جنوب یعنی «ماهی شکم‌پُر با حَشو» است که می‌تواند به ‌تنهایی برند غذایی خوزستان در کشور و حتی منطقه شود.

برگزاری «جشنواره حشو خوزستان» یکی از طرح‌هایی است که ضمن ایجاد برند کشوری و حتی جهانی، میراث ناملموسی برای تقویت شاخه گردشگری خوراک استان خوزستان به ویژه شهرهای جنوبی این استان باشد

برگزاری «جشنواره حشو خوزستان» یکی از طرح‌هایی است که ضمن ایجاد برند کشوری و حتی جهانی، میراث ناملموسی برای تقویت شاخه گردشگری خوراک استان خوزستان به ویژه شهرهای جنوبی این استان است.

این رویداد می‌تواند در سطح استانی یا منطقه‌ای برگزار شده و محوریت آن بر معرفی غذاهای سنتی مبتنی بر حشو، رونق گردشگری خوراک، احیای میراث ناملموس و تقویت بازار مشاغل خانگی قرار گیرد.

ضرورت برگزاری جشنواره «حشو» خوزستان| طعم اصالت در مسیر گردشگری جنوب

آشنایی بیشتر سبب افزایش فروش می‌شود

زهراسادات موسوی، مربی آشپزی سنتی در آبادان در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: حشو یک طعم نیست، یک خاطره‌ زنده است. وقتی شکم ماهی با سیر، گشنیز، تمر هندی و ادویه پُر می‌شود مانند وارد شدن تاریخ جنوب به داخل سفره غذا است بنابراین برگزاری جشنواره حشو آیینه زیبای زندگی مردم جنوب غرب ایران است.

وی افزود: چنانچه مردم بیشتر با غذاهای محلی همچون حشو آشنا شوند، فروش ماهی تازه نیز افزایش می‌یابد. صبور، شیرماهی، قزل آلا و شوریده بیشترین ماهی‌های هستند که با حشو پخته می‌شوند.

حشو به عنوان میراث ناملموس ثبت شود

الهام کریمی، یک آشپز بین‌المللی در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: در کلاس‌های آشپزی به آموزش غذاهای ایتالیا و ترکیه خیلی پرداخته می‌شود ولی کمتر از حشو و غذاهای جنوب آموزش داده می‌شود اما چنانچه جشنواره اختصاصی حشو برگزار شود، این غذا وارد سرفصل آموزشی نیز می‌شود.

وی افزود: در بسیاری از کشورها غذاها به‌ عنوان میراث زنده ثبت می‌شوند و حشو نیز باید ثبت شود؛ جشنواره بهترین بهانه‌ برای مستندسازی این روش پخت و انتقال آن به نسل‌های بعد است.

آشپز بین‌المللی: باید حشو به‌ عنوان میراث ناملموس خوزستان در فهرست میراث فرهنگی ثبت شود چراکه این طرح تنها راه حفاظت از یک سنت غذایی است که نسل به نسل منتقل شده است

این آشپز بین‌المللی تاکید کرد: باید حشو به‌ عنوان میراث ناملموس خوزستان در فهرست میراث فرهنگی ثبت شود چراکه این طرح تنها راه حفاظت از یک سنت غذایی است که نسل به نسل منتقل شده است.

کریمی ادامه داد: بیشتر زنانی که غذاهای سنتی مانند حشو درست می‌کنند، زنان خانه‌دار یا سرپرست خانوار هستند. این جشنواره می‌تواند به آنها انگیزه بدهد تا ضمن درآمدزایی، هویت غذایی خود را نیز مجدداً کشف کنند.

سحر بختیاری، جوان کارآفرین در حوزه بسته‌بندی مواد غذایی در اهواز معتقد است که حشو قابلیت تجاری شدن دارد.

وی تاکیدکرد: ما می‌توانیم حشو را به شکل آماده یا نیمه‌ آماده در بسته‌های شیشه‌ای بفروشیم یا حتی حشو خشک‌ شده تولید کنیم اما ابتدا باید مردم را با آن آشنا کنیم که جشنواره در واقع به همین منظور برگزار می‌شود.

جواد محسنی‌فر، مدیر یک واحد گردشگری نیز در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: گردشگر وقتی به جنوب سفر کند قطعاً تمایل دارد غذای محلی را تجربه کند. ما اگر حشو را به عنوان بخشی از منوی اقامتگاه‌ها در جشنواره شرکت بدهیم، خود به‌ خود یک خاطره فراموش‌ نشدنی برای آن ساخته می‌شود.

وی عنوان کرد: دوران شعارپردازی تمام شد و ضرورت دارد یک اقدام عملی صورت بگیرد.

نرگس شریفات، بانوی آشپز اهوازی و برنده چند دوره مسابقه غذای محلی در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: ما جنوبی‌ها غذا را با عشق درست می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: حشو را که در شکم ماهی قرار می‌دهیم، انگار یک راز قدیمی را در هوا پخش می‌کنیم و چنانچه این جشنواره برگزار شود، اولین نفری‌ هستم که شرکت می‌کنم.

در همین حال، برخی کارشناسان معتقدند که «جشنواره حشو خوزستان» فقط نباید به‌ عنوان یک رویداد محلی دیده شود بلکه می‌تواند بستری برای حضور چهره‌های فرهنگی از سایر استان‌ها و حتی کشورهای دیگر باشد.

ضرورت برگزاری جشنواره «حشو» خوزستان| طعم اصالت در مسیر گردشگری جنوب

جشنواره حشوی خوزستان در آبادان برگزار شود

فرزاد امینی، استاد دانشگاه و مشاور حوزه دیپلماسی فرهنگی در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: اگر این جشنواره درست طراحی شود، می‌توانیم از بخش فرهنگی سفارت‌خانه‌ها، رایزنان فرهنگی کشورهای عربی، سفیران حوزه خلیج فارس و حتی کشورهای دوست مثل فرانسه و ایتالیا دعوت کنیم. این کشورها بر روی گردشگری خوراک کار جدی انجام داده‌اند. چه اشکالی دارد ما نیز حشو را به یک برند جهانی تبدیل کنیم؟

استاد دانشگاه: حضور سفارت‌ها و نمایندگان فرهنگی کشورهای مختلف در یک جشنواره غذایی، نقش موثری در تقویت دیپلماسی مردمی و تصویرسازی مثبت از خوزستان و جنوب ایران دارد و با توجه به همجواری آبادان به کشورهای کویت و عراق بنابراین ضرورت دارد جشنواره حشوی خوزستان به میزبانی آبادان برگزار شود

وی همچنین تأکید می‌کند که حضور سفارت‌ها و نمایندگان فرهنگی کشورهای مختلف در یک جشنواره غذایی، نقش موثری در تقویت دیپلماسی مردمی و تصویرسازی مثبت از خوزستان و جنوب ایران دارد و با توجه به همجواری آبادان به کشورهای کویت و عراق بنابراین ضرورت دارد جشنواره حشوی خوزستان به میزبانی آبادان برگزار شود.

به گفته‌ وی، حتی می‌توان در کنار جشنواره، نمایشگاه کوچکی از غذاهای مشابه در سایر کشورها برگزار کرد و از آشپزهای خارجی خواست نسخه‌های مشابه «ماهی شکم‌پر» در فرهنگ غذایی خودشان را معرفی کنند تا فضا گفت‌وگویی‌تر شود.

در مجموع، برگزاری «جشنواره حشو خوزستان» می‌تواند علاوه‌ بر ثبت و ترویج یک روش خاص آشپزی، زمینه‌ای برای تعامل بین نسل‌ها، توسعه مشاغل بومی، جذب گردشگر و جلب توجه رسانه‌ها و حتی سفارتخانه‌ها باشد. این جشنواره اگر با برنامه‌ریزی، تبلیغات مناسب و مشارکت مردمی اجرا شود، توانایی دارد که به یک رویداد ثابت در تقویم فرهنگی کشور و حتی منطقه خاورمیانه تبدیل شود.

منبع: tahlilbazaar-342103

دسته بندی: اقتصادی
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید